Nem tűnik túl szívélyesnek az a fogadtatás, amiben Donald Trump amerikai elnök részesíti Harry herceget és feleségét, Meghan hercegnét, akik néhány napja költöztek át ideiglenes kanadai házukból Los Angelesbe.

Ahogy arról az MTI is beszámolt az elnök Twitteren üzent a párnak:

“Jelentették, hogy Harry és Meghan, akik elhagyták az Egyesült Királyságot, Kanadában akarnak letelepedni. Bár most az Egyesült Államokért otthagyták Kanadát, az Egyesült Államok azonban nem fog fizetni a védelmükért. Nekik kell kifizetni!” – posztolta közösségi oldalán az elnök elismerve, hogy erre irányuló kérés egyébként nem érkezett. Trump ugyanakkor hangsúlyozta, hogy “nagy barátja és csodálója a királynőnek és Nagy-Britanniának”.

Közben Harryék sajtósa a Reutersnek eljuttatott közleményében azt írja, hogy a pár már saját pénzből megoldotta a védelmük biztosítását, és eszük ágában sem volt ebben segítséget kérni az amerikai kormánytól.

Ráadásul lesz is miből, hisz a Disney filmstúdió a napokban jelentette be, hogy Meghan lesz a narrátora Elefánt című természetfilmjének. A színésznőnek ez lesz az első szerepe azóta, hogy Harry herceg bejelentette, visszalépnek királyi kötelezettségeiktől.

Meghan Markle a Briliáns elmék című népszerű amerikai jogi drámasorozat sztárja volt azelőtt, hogy összeházasodott volna Harry herceggel.

Trump korábban “szomorúnak” nevezte, hogy a házaspár lemondott királyi feladatairól. “Annyira tisztelem a királynőt. Nem kellett volna ezt megérnie” – mondta novemberben.

 

(Fotó: pixabay.com)