Januárban taglózott le szinte mindenkit a hír, hogy 69 éves korában elhunyt David Bowie. A legendás brit zenész több éve küzdött már a rákkal, végül a betegség nyerte a hosszú csatát. Bowie megfeszített erőfel és tempóban még elkészítette utolsó studióalbumát, amely parádésra sikeredett, ezzel búcsúzott a közönségtől.

Alan Rickman - január 14-én 69 évesen

A brit színészt legtöbben a Harry Potter-filmekből ismerik, de játszott az Igazából szerelem című alkotásban is, valamint a rétegfilmnek számító, ám elképesztő sikert arató Kevin Smith készítette Dogmában is. Rickman hossza tartó súlyos betegséget követően távozott közülünk.

René Angélil - január 14-én 73 évesen

Ő volt Celine Dion férja, menedzsere, társa. Hosszú idő óta folytatott ádáz küzdelmet a rákkal szemben, végül ő sem tudta legyőzni a gyilkos kórt.

Prince - április 21-én 57 évesen

A popzene egyik legnagyobb alakja, aki nem csak énekelni, de gitározni is nagyon tudott. Pletykák egész sora látott napvilágot miután eltávozott az élők sorából, hogy mi okozhatta a halálát. Egyesek a drogra gyanakodtak, mások gyogyszerfüggőségről tudtak, voltak olyan pletykák is, hogy Prince Aids-betegségben szenvedett. A mai napig nem lehet biztosat tudni a halálával kapcsolatban, ám egy neve elhallgatását kérő hatósági személy elárulta, hogy opioid-túladagolás végzett vele. Prince távozott közülünk, de zenei munkásságát szerencsére meghagyta nekünk, ezt hallgatva emlékezhetünk egy nagyszerű művészre.

Muhammad Ali - június 3-án 74 évesen

A valaha volt legnagyobb ökölvívó, amatőrként olimpiai bajnok, profiként világbajnok többször is. Polgárjogi harcos, ünnepelt sztár, aki amikor csak tudott jótékonykodott. Ali Parkinson-kórban szenvedett, 32 év után adta fel a küzdelmet a szervezete.

Christina Grimmie - június 10-én 22 évesen

A fiatal művész a Voice tehetségkutató műsorban tűnt fel és lett világhírű. Floridai koncertjén egy lövöldözésben vesztette életét, mindössze 22 évesen.

(Forrás:celebrajongo.hu;;blikk.hu/Fotó:bilboard.com)