A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány budapesti és miskolci apartman házai, valamint a pécsi Gyermekgyógyászati Klinikán működő két Ronald-szobája olyan családok számára biztosít otthoni körülményeket térítésmentesen, akiknek beteg gyermeke elhúzódó, az otthontól távol eső kórházi kezelésen esik át.

„A Ronald Házak valóban a béke szigeteiként működnek a kis betegek és családtagjaik számára, ahol az otthoni körülményekhez hasonlóan lakhatnak és pihenhetnek a kezelések között – nyilatkozta Nagyné Bayerle Andrea a budapesti ház házmenedzsere. – Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a komoly betegségek, sokszor fájdalmas kezelések ellenére is jól érzik magukat nálunk a lakók, hiszen több év elteltével is szívesen és nagy számban járnak vissza a családi napunkra.”

A sok-sok mókás játék, csocsó, csúszda és trambulin mellett meseolvasás, illetve zenés-rajzos foglalkozás szórakoztatta a gyerekeket. A nagymamák és anyukák házi süteményeket és palacsintát sütöttek, míg a bográcsban paprikás krumpli készült, és grillételek is az asztalra kerültek. A szervezésben és kivitelezésben az Alapítvány alkalmazottai mellett önkéntesek is segítettek.

Az esemény meglepetésvendége Takács Nikolas volt, aki Olivértől, a Ház egyik lakójától hallott az Alapítvány munkájáról. Olivér szülei már régóta tagjai Nikolas rajongói klubjának és Olit már pici kora óta viszik a koncertekre is.

Az énekes társasjátékkal, kifestőkkel és könyvekkel lepte meg a gyerekeket és együtt fotózkodott, beszélgetett a kicsikkel és szüleikkel.

„Olivér példáján magam is látom, hogy milyen fontos, hogy a gyerekek a családjaik körében gyógyulhassanak – mondta el Nikolas. – Így a kezelések között kicsit elfeledkezhetnek a betegségről, a szüleikkel szinte úgy lakhatnak mint otthon, együtt játszhatnak a többi gyerekkel. Nagyon jó, hogy van egy alapítvány, ami lehetővé teszi ezt.”

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány több évtizeddel ezelőtt Amerikából indult útjára, és azóta minden évben több mint 6 millió beteg gyermeknek és családjának nyújt segítséget világszerte. Az Alapítvány Magyarországon 22 éve működik, a fővárosi Ronald Ház 17, a miskolci 12 éve, a pécsi szobák pedig január tavaly óta segítenek a családoknak. Az alapítvánnyal együttműködő kórházak, klinikák ajánlására a családok ingyenesen vehetik igénybe az apartmanokat. A hazai létesítmények fennállásuk óta már több mint 8000 beteg gyermeknek és családjának nyújtottak otthont távol az otthontól.

(Forrás:celebrajongo.hu, Fotó:ronaldhaz.hu)